De gemeente Koggenland is voornemens om een strook grond, momenteel gedeeltelijk onderdeel uitmakende van percelen, kadastraal bekend gemeente Obdam sectie A 3407 en 3467, ter grootte van circa 84 m² te ruilen (met toegift) met een strook grond, momenteel gedeeltelijk onderdeel uitmakende van de percelen, kadastraal bekend gemeente Obdam sectie A nummer 3532 en 3406, ter grootte van circa 16 m² en in eigendom van Stichting De Woonschakel.

Op deze pagina vindt u de uitleg (motivering) door de gemeente over dit voornemen, hoe u bezwaar kunt maken als u het er niet mee eens bent (vervaltermijn en bezwaar maken), meer informatie en de wetgeving ('Didam'-arrest).

Motivering

Naar het oordeel van de gemeente is beoogde partij de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde grondruil. De grondruil betreft een (nu nog beplante) strook grond van circa 16 m² die zal worden gebruikt voor de aanleg van een openbaar trottoir. In het verlengde van deze strook zal er een buitenruimte voor de recent gebouwde appartementen worden gecreëerd. 

Vervaltermijn en bezwaar maken

Als u het niet eens bent met bovenstaande omdat u meent daarvoor zelf als kandidaat in aanmerking te komen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatiedatum kenbaar te maken.

  • Zaaknummer: ZK24001279
  • Projectnaam: Stichting De Woonschakel, nabij Dokter Lohmanstraat 21, 17136 TG Obdam
  • Publicatiedatum: 17 juni 2024

Online bezwaar maken tegen dit voornemen

Procedure

  • Uw bericht (het online formulier) moet binnen 20 dagen na publicatiedatum (reactietermijn) ontvangen zijn door de gemeente.
  • De gemeente beoordeelt uw reactie binnen een termijn van 20 kalenderdagen na het sluiten van de reactietermijn. U ontvangt een e-mail met haar standpunt.
  • Bent u het niet eens met het standpunt van de gemeente? Dan kunt u uiterlijk binnen een termijn van 20 kalenderdagen na verzenddatum van het standpunt van de gemeente een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter.
  • Als u dit doet bent u verplicht de gemeente Koggenland hiervan meteen in kennis te stellen. Als u dat niet doet vervalt uw recht om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. U informeert de gemeente door:
    • Betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente (Middenhof 2, 1648 JG De Goorn)
    • En door een digitaal afschrift van de dagvaarding per e-mail te sturen naar juza@koggenland.nl.

Meer informatie en contact

Inhoudelijke vragen

  • Hebt u inhoudelijke vragen over deze bekendmaking? Dan kunt u contact opnemen met Marjo Dekker, team Openbare Ruimte, via marjo.dekker@koggenland.nl of (0229) 54 84 00.

Vragen over procedure

  • Hebt u vragen over de procedure van het bezwaar maken? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling juridische zaken via juza@koggenland.nl of (0229) 54 84 00.

Meer informatie over kort geding

  • Meer informatie over een kort geding procedure vindt u op de website van Rechtspraak.nl.

Didam-arrest en verplichting van de gemeente tot publiceren

De Hoge Raad der Nederlanden heeft op 26 november 2021 het ‘Didam’-arrest gewezen. Dit arrest heeft bepaald dat overheden het gelijkheidsbeginsel dienen toe te passen bij onder andere de verkoop en verhuur van onroerende zaken. Daarvoor dient een overheid een openbare verkoopprocedure te hanteren. Uitzondering daarop is mogelijk in geval op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria er redelijkerwijs maar één partij daarvoor in aanmerking komt. In dat geval mag een overheid één-op-één contracteren. Hiervoor is wel noodzakelijk dat er een publicatie van dit voornemen plaats vindt met een redelijke termijn waarbinnen anderen bezwaar kunnen maken. 

Het beleid van gemeente Koggenland vindt u op lokaleregelgeving.overheid.nl(externe link).